Sposób przygotowania:
Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem
Dynię pokroić w średnią kostkę, gruszki obrać i pokroić w małą kostkę. Pokrojone składniki odstawić. Pierś z indyka pokroić w średnią kostkę.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć mięso aby zmieniło kolor, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dodać dynię oraz tymianek. Przykryć i dusić kilka minut aż dynia zmięknie.
Gdy dynia już zmięknie dodać pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojone gruszki, wymieszać. Jeszcze chwilę wszystko razem dusić aby ser się rozpuścił a dynia się rozpadła i zagęściła całość.
Makaron ugotować. Nałożyć na talerze, na makaron wyłożyć indyka w sosie i podawać.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć mięso aby zmieniło kolor, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dodać dynię oraz tymianek. Przykryć i dusić kilka minut aż dynia zmięknie.
Gdy dynia już zmięknie dodać pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojone gruszki, wymieszać. Jeszcze chwilę wszystko razem dusić aby ser się rozpuścił a dynia się rozpadła i zagęściła całość.
Makaron ugotować. Nałożyć na talerze, na makaron wyłożyć indyka w sosie i podawać.