ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Aromatyczny łosoś z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.

Aromatyczny łosoś z patelni

Składniki:

Aromatyczny łosoś z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczny łosoś z patelni

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Przeczytajcie artykuł o niezwykłych właściwościach ryb >>>