Sposób przygotowania:
Aromatyczny schab
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski, dodać mielony kminek, przyprawę do mięsa, olej, mieloną paprykę, sos sojowy, sok z cytryny, syrop klonowy, sól i pieprz, wymieszać.
Umyte mięso bez kości osuszyć, ostrym nożem naciąć kratę, natrzeć marynatą. W kilku miejscach przebić patyczkiem do szaszłyków. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, odłożyć na noc do lodówki. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 70-80 minut w temp 190 stopni.
Umyte mięso bez kości osuszyć, ostrym nożem naciąć kratę, natrzeć marynatą. W kilku miejscach przebić patyczkiem do szaszłyków. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, odłożyć na noc do lodówki. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 70-80 minut w temp 190 stopni.