Sposób przygotowania:
Aromatyczny sos pomidorowy do pizzy i spaghetti
Pomidory dokładnie myjemy. Następnie ostrym nożem ostrożnie nacinamy górę każdego pomidora na krzyż, po czym wkładamy je na chwilę do wrzątku, a następnie do bardzo zimnej wody. Dzięki temu łatwiej będzie nam obrać pomidory ze skóry.
Bazylię opłukujemy.
Do dużego garnka wlewamy oliwę. Wrzucamy na nią bardzo drobno posiekany czosnek. Gdy poczujemy jego zapach dorzucamy do garnka drobno pokrojone pomidory. Całość gotujemy, aż sos stanie się gęsty. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu porwane na mniejsze kawałki listki bazylii. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tak przygotowany sos przekładamy do słoików i od razu zakręcamy. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem, przykrywamy kocem i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Bazylię opłukujemy.
Do dużego garnka wlewamy oliwę. Wrzucamy na nią bardzo drobno posiekany czosnek. Gdy poczujemy jego zapach dorzucamy do garnka drobno pokrojone pomidory. Całość gotujemy, aż sos stanie się gęsty. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu porwane na mniejsze kawałki listki bazylii. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tak przygotowany sos przekładamy do słoików i od razu zakręcamy. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem, przykrywamy kocem i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
edytaha
misia5
Dla Ciebie wszystko:)
edytaha
:D