Sposób przygotowania:
Auto urodzinowe
Biszkopt pieczemy w prostokątnej blaszce i kroimy na 3 cienkie równe placki,zimny nasączamy przygotowaną herbatką.Schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, śmietan-fixem i przestudzoną żelatyną(dolewamy stopniowo łyżeczką),po czym rozsmarowujemy na pierwszym placku biszkoptowym i dokładnie przykrywamy drugim lekko dociskając.Wstawiamy na chwilę do lodówki,a w międzyczasie rozpuszczamy galaretkę i rozlewamy w płaskie naczynie(to są nasze szyby i światła w aucie).Rozrabiamy masę czekoladową w/g przepisu,ale w mniej kalorycznej i maślanej wersji,czyli z 1 łyżeczką masła,następnie rozsmarowujemy ją na drugim placku i przykrywamy ostatnim plackiem(górny placek powinien stanowić najrówniejszy i najgładszy).Teraz najprzyjemniejsza część,to znaczy wycięcie pożądanego kształtu(możecie przygotować szablon,ja zrobiłam to na oko).Odkrojone kawałki chętnie spałaszują dzieci;-).Kolejny krem przygotowujemy w/g przepisu i z resztą masła,tak przyrządzoną masą obsmarowujemy cały tort łącznie z bokami.Z galaretki wycinamy potrzebne elementy,boki obsypujemy posypką,a z groszków układamy napis.Całość wstawiamy do lodówki,aby schłodzić nasz tort. ŻYCZĘ WSZYSTKIM STO LAT W ZDROWIU I SMACZNEGO!
kinga
czekoladka145
ankaaa86_aa
Córcia ma w marcu urodzinki-torcik jak znalazł.
Zapewne przepyszny.