Chupi_in_the_kitchen

Chupi_in_the_kitchen

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Awokadowa rozkosz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Awokado i papryczka chilli- coś czego nie powinno zabraknać w menu nowoczesnej kobiety. Awokado nawilża skóre , a chilli przyspiesza metabolizm i wspomaga odchudzanie.

Awokadowa rozkosz

Składniki:

Awokadowa rozkosz

 

  • Dip Gaucamole:
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • Czerwona papryczka chilli
  • Sok ze świeżo wyciśniętej limonki ( 1 lyżka stołowa )
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 pomidora
  • świeżo zmielony pieprz
  • Pozostałe:
  • 8 plastrów sera halloumi
  • Czerwona papryka
  • Karczochy w zalewie z oliwy z oliwek ( 8 ćwiartek )
  • Oliwki nadziewane papryczką chilli
  • Podawać na cieniutkim wielozbożowym chlebku tostowym

Sposób przygotowania:

Awokadowa rozkosz
Dip: Obieranie dojrzałego awokado to czysta przyjemność- wiec zaczynamy od tego. Przekładamy do małej miseczki i rozdrabniamy widelcem do uzyskania w miarę gładkiej masy. Następnie dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulkę , chilli i pokrojonego w małą kosteczkę pomidora. Dokładnie mieszamy składniki. Do dipu dodajemy odrobinę soku z limonki oraz świeżo zmielony pieprz. Gotowe! W tym samym czasie możemy na elektrycznym grillu - grillować ser halloumi oraz cienko pokrojoną czerwoną paprykę. Gotowy dip z awokado wykładamy na wcześniej przypieczony chlebek , następnie dodajemy halloumi, paprykę oraz karczochy i na wpół przekrojone oliwki. I spróbuj tu się nie zakochać!?