Sposób przygotowania:
Azjatyckie pierożkiETAP 1:
Mięso z piersi zamarynować w sosie sojowym i zostawić na godzinkę po tym czasie na patelni podgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć na nim mięso, następnie zdjąć je z patelni do przestudzenia.
Oczyszczone pieczarki i cebulę pokrojoną w ćwiartki podsmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
Zimne mięso i pieczarki razem z cebulą skręcić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać przyprawy wedle uznania, wlać bulion drobiowy i dokładnie całość wymieszać.
ETAP 2:
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać około 1/2 łyżeczki soli, wlać olej i wbić jajka, następnie dolewając ciepła wodę (na wyczucie) zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczka i zostawić na około 30 minut.
Stolnicę lekko podsypać mąką i rozwałkować na niej bardzo cienko ciasto po rozwałkowaniu pociąć na nieduże kwadraty (4 cm na 4 cm) na środku położyć porcję nadzienia, podnieść rogi kwadratu i skleić po dwa po przekątnej formując kształt pierożków.
ETAP 3:
Gotowe pierożki gotujemy w rosole lub gorącej wodzie ja ugotowałam osobno w wodzie i podałam z rosołem doprawionym sosem sojowym i było na prawdę pycha.
zbysiowa
robaczek
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki