Sposób przygotowania:
Krewetki w muszlach
Krewetki oczyścić, przyprawić solą, pieprzem, imbirem i sokiem z połowy cytryny. Odstawić. Przygotować sos: na maśle z dwiema łyżkami oleju kokosowego lekko podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, po paru minutach dodać ziarna kukurydzy i pokrojone w kostkę ogórki kiszone, dodać przyprawy. mieszając podsmażać 5 minut. Dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, zamieszać i wlać mleko. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i gotować jeszcze około 10 minut.
W dużym garnku podgotować kluski przez 5 minut. Do dużej formy wysmarowanej masłem wyłożyć kapustę, szpinak. Na wierzchu układać obok siebie muszle i do każdej włożyć jedną krewetkę i pomidorek koktajlowy, przekrojony na pół. Zalać przygotowanym wcześniej sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C na 17 minut.
Po wyjęciu posypać serem.
W dużym garnku podgotować kluski przez 5 minut. Do dużej formy wysmarowanej masłem wyłożyć kapustę, szpinak. Na wierzchu układać obok siebie muszle i do każdej włożyć jedną krewetkę i pomidorek koktajlowy, przekrojony na pół. Zalać przygotowanym wcześniej sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C na 17 minut.
Po wyjęciu posypać serem.