Sposób przygotowania:
Baba budyniowa z żółtym lukrem
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukry miksujemy do rozpuszczenia cukru.Mąkę mieszamy z budyniami i proszkiem do pieczenia margarynę topimy w rondelku zostawiamy do ostygnięcia.Do ubitych białek dodajemy kolejno żółtka miksujemy następnie mąkę z budyniami a na koniec wlewamy roztopioną zimną margarynę wszystko delikatnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej margaryną formy na babkę. Pieczemy około 40 -45 min w temp 180* Lukier: Białko ubijamy na sztywno pod koniec wsypujemy puder trzcinowy i barwnik miksujemy na gładką,gęstą lśniącą masę . Polewamy zimne ciasto dekorujemy posiekanymi owocami kandyzowanymi.
zewa
2milutka
próba przed świętami..;)
iziona
2milutka
:)
marietta
2milutka
do biszkoptowej raczej margaryny nie daje się..