olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Baba cytrynowa.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Puszysta baba cytrynowa ,aromatyczna...

Baba cytrynowa.

Składniki:

Baba cytrynowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Baba cytrynowa.
Cytryny umyć i ugotować w całości ,po ostudzeniu rozetrzeć w cedzaku ,odłączyć pestki i włókna . Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać przesiane i zmieszane mąki ,przetartą cytrynę .Ucierać wszystkie składniki ok.20 minut na jednolitą masę .Dodać ubitą na sztywno pianę ,lekko wymieszać ,całą masę wlać do formy wysmarowanej i posypanej bułką tartą .Wstawić do piekarnika i piec w temp.160 stopni na ok.45 minut .Po upieczeniu ciasta ,wyjąć z formy posypać cukrem.

Tagi:

tarta