jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Babeczki ananasowo- kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

babeczki ananasowo- kokosowe doskonałe na każdą porę roku

Babeczki ananasowo- kokosowe

Składniki:

Babeczki ananasowo- kokosowe

 

  • 2 czubate szklanki mąki
  • 10 płaskich łyżek masła
  • 10 czubatych łyżek cukru
  • 4 jajka
  • 1 puszka ananasa w krążkach 425 ml
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 proszek do pieczenia
  • 60 małych papierowych foremek do babeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki ananasowo- kokosowe
Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijać jajka, utrzeć na krem. Wsypać wiórki kokosowe wymieszać.

Osączyć krążki ananasa, pokroić je na równe kawałki. 30 kawałków odłożyć. Resztę ananasów zmiksować. Dodać piure do masy jajecznej. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, całość wymieszać. Złożyć po dwie papierowe foremki do babeczek. Przelać do nich ciasto, umieścić na środku każdej babeczki po kawałku ananasa.

Piec babeczki 15-20 minut w temp. 175 stop. C.