Sposób przygotowania:
Babeczki banana splitETAP 1:
Z podanej ilości otrzymałam 4 duże babeczki,możecie jednak użyć mniejszych foremek jeśli wolicie mniejsze babeczki.
Przygotuj spody: herbatniki rozkrusz i przełóż do sporej miski, masło rozpuść w rondlu. Masło wlej do herbatników i wymieszaj dokładnie łyżką. Możesz też użyć własnej dłoni, masa musi mieć konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowaną bazą wylep foremki na babeczki i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj krem.
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj do niej mascarpone i krótko zmiksuj do połączenia składników. Do gotowej masy dodaj wiórki czekoladowe, wymieszaj łyżką. Banana pokrój na plasterki, truskawki na ćwiartki.
Wyjmij babeczki z lodówki, wyciągnij spody z foremek. Na dno każdej babeczki nałóż po plasterku banana. Następnie nałóż łyżkę kremu. Na kremie ułóż truskawki i banany,a następnie znów przykryj warstwą kremu.
Wierzch udekoruj owocami, polej polewą czekoladową i obsyp posypką.