Sposób przygotowania:
Pieczeń z jelenia z faszerowana papryką
Dzień wcześniej przygotuj marynatę:
Do garnka wlej wodę, dodaj czosnek, sól,cukier, zioła i przyprawy, całość zagotuj po czym odstaw do wystudzenia. Schłodzoną marynatą zalej umyte mięso i odstaw je na 3 dni do lodówki, kiedy mięso skruszeje wyjmij je z zalewy.
Osuszone mięso zrumień na niewielkiej ilości tłuszczu wraz z pieczarkami, po czym przełóż całość do brytfanny, a na patelnię wrzuć łyżkę masła i ugotowaną wcześniej kaszę. Kiedy kasza wchłonie cały tłuszcz zdejmij ją z ognia i nadziej nią papryczki, tak przygotowane warzywa umieść obok mięsa i pieczarek, całość wstaw do piekarnika.
Pieczeń z jelenia piecz godzinę w 160stop.
Do garnka wlej wodę, dodaj czosnek, sól,cukier, zioła i przyprawy, całość zagotuj po czym odstaw do wystudzenia. Schłodzoną marynatą zalej umyte mięso i odstaw je na 3 dni do lodówki, kiedy mięso skruszeje wyjmij je z zalewy.
Osuszone mięso zrumień na niewielkiej ilości tłuszczu wraz z pieczarkami, po czym przełóż całość do brytfanny, a na patelnię wrzuć łyżkę masła i ugotowaną wcześniej kaszę. Kiedy kasza wchłonie cały tłuszcz zdejmij ją z ognia i nadziej nią papryczki, tak przygotowane warzywa umieść obok mięsa i pieczarek, całość wstaw do piekarnika.
Pieczeń z jelenia piecz godzinę w 160stop.
SylaUla