szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki bananowe 5

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne bardzo bananowe babeczki.

Babeczki bananowe 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki bananowe 5

 

  • 125 g mąki pszennej
  • 60 g cukru pudru
  • 2 łyżki oleju
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 małe dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Babeczki bananowe 5
Mąkę wymieszać z cukrem, imbirem i proszkiem do pieczenia. Osobno połączyć jajko z olejem i jogurtem. Pół banana pokroić w cieniutkie plasterki, a resztę rozgnieść dokładnie widelcem. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi na ciasto, dodać rozgniecionego banana i dokłądnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyc do foremek. Na wierzchu poukładać plasterki banana i posypać cukrem trzcinowym. Piec ok pół godziny w piekarniku nagrzanym wcześniej do 190 stopni.
Babeczki bananowe 5
Jajko jogurt naturalny i olej mieszamy w misce
Babeczki bananowe 5
Banana obieramy i dokłądnie rozgniatamy widelcem
Babeczki bananowe 5
Składniki suche mieszamy z mokrymi i z bananami
Babeczki bananowe 5
Ciasto przekładmy do foremek na wierzchu układamy plasterki banana i posypujemy cukrem trzcinowym

Tagi:

jajko jajka