Sposób przygotowania:
Babeczki cytrynowe
Miękkie masło utrzeć na puch. Nadal ucierając dodawać cukier a następnie po jednym jajku. cytrynę umyć, zetrzeć z niej skórkę i odcisnąć sok. Dodać do masy maślanej i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać. łyżką wymieszać z utartymi składnikami.
Foremki na babeczki lub papierowe papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Można udekorować melisą i skórką otartą z cytryny.
Foremki na babeczki lub papierowe papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Można udekorować melisą i skórką otartą z cytryny.
Nina W.