Sposób przygotowania:
Babeczki cytrynowe z masą
W misce ucierać 20 dag masła z cukrem pudrem, dodając po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy. Następnie dodać otartą skórkę z cytryny i ubitą pianę z białek. Wszystko razem wymieszać. Do przygotowanych foremek nakładać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp 170 stopni. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej na opakowaniu wody. Każdy kolor oddzielnie wylać na talerze, wystudzić. Po stężeniu pokroić w kostkę. Na mleku ugotować budyń, ostudzić. Pozostałe masło utrzeć na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Przyprawić do smaku aromatem cytrynowym ( można dodać do smaku spirytus). Na wystudzone babeczki nakładać masę, ozdobić kosteczkami galaretki i startą czekoladą.
iwa643
Lady Marmolada
Ja również :)