Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa z solą morską
Formę na babkę smarujemy margaryną Kasią i oprószamy mąką lub bułką tartą. Roztapiamy resztę masła w rondelku na małym ogniu, a następnie ucieramy z cukrem, wcześniej startą skórką cytrynową, cukrem pudrem i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy w następnej kolejności 4 jajka i mieszamy porządnie mikserem. Kolejno dodajemy mąkę pszenną i sól morską cytrynową ROYAL BRAND oraz proszek do pieczenia. Gdy wszystko dokładnie zmiksujemy dodajemy jogurt naturalny, sok z cytryny i znów miksujemy wszystko na gładką masę. Gotową masę dajemy do wcześniej przygotowanej formy. Pieczemy około 50 minut w piekarniku o temperaturze ok 160 stopni Celcjusza. Upieczoną babkę zostawiamy aż ostygnie i następnie wyciągamy z formy. Oprószamy cukrem pudrem do ozdoby. Ja natomiast zrobiłam czekoladową masę. Margarynę rozgrzałam tak samo jak przedtem na wolnym ogniu i dodałam kakao i mieszałam aż porządnie roztopi się. Gotowa masę polewamy na przestudzoną babkę i posypujemy kolorową posypką Oetker. SMACZNEGO !!!