Sposób przygotowania:
Babeczki cytrynowe
PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Jogurt przelewamy do miski dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło oraz jajka i skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę przesiana z sodą i solą, cukier. Mieszamy tylko do połączenia składników- nie dłużej bo wyjdzie zakalec. Przelewamy do foremek. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. * przepis pochodzi z bloga "Moje Wypieki" ** dodałam mniej cukru ok 90 gram i babeczki były za mało słodkie więc lepiej dodać tyle ile jest w przepisie *** następnym razem dodam do ciasta także sok z wyciśniętej cytryny, żeby były bardziej cytrynowe **** z podanych składników wyszło mi 6 dosyć sporych babeczek.
zbysiowa
Gosia85
Dziękuję. Moja wielka próba przed Świętami :)
mysza75