lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babeczki cytrynowe miniaturki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Oto dziś małe babki cytrynowe upieczone w aluminiowych foremkach na jeden kęs jak mówi moja córka. Wyszły pachnące i delikatne.

Babeczki cytrynowe miniaturki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki cytrynowe miniaturki

Składniki:

  • 2 foremki aluminiowe 8,5 x 20,5

 

  • 3 jaja

 

  • 150 g ksylitolu

 

  • 150 g maki pszennej

 

 

 

  • starta skorka i sok z połowy cytryny

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Lukier:

  • cukier puder pół szklanki ( ksylitol zmielony)

 

  • kubuś zielony 4 l-6 łyżek

 

  • mieszanka chrupiących kulek w pysznej mlecznej czekoladzie

Sposób przygotowania:

Babeczki cytrynowe miniaturki

Krok 1

Jaja wbijamy do misy i wsypujemy ksylitol, mieszamy łopatką, Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.Dodajemy rozpuszczona margarynę, sok i skórkę z cytryny oraz parę kropel olejku waniliowego.

Krok 2

Wymieszane składniki przekładamy do foremek aluminiowych wysmarowanych masłem i obsypanych bułka tartą.

Krok 3

Pieczemy w 170 stopniach po 35 minut( lepiej sprawdzić patyczkiem czy się już upiekło)

Krok 4

Cukier puder wsypujemy do miseczki i dodajemy do niego Kubusia zielonego. Mieszamy i polewamy nasze babki, posypujemy je mieszanką chrupiących kulek w pysznej mlecznej czekoladzie.

Babeczki cytrynowe miniaturki
Jaja wbijamy do misy i wsypujemy ksylitol, mieszamy łopatką.
Babeczki cytrynowe miniaturki
Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.Dodajemy rozpuszczona margarynę, sok i skórkę z cytryny oraz parę kropel olejku waniliowego.
Babeczki cytrynowe miniaturki
Wymieszane składniki przekładamy do foremek aluminiowych wysmarowanych masłem i obsypanych bułka tartą.

Tagi:

babka ciasto