Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa wg justynak223
1. Masło lub margarynę należy rozpuścić i przestudzić. Całe jajka ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy wymieszane z proszkiem mąki i masło. Cytrynę parzymy i z jednej ścieramy skórkę. Dodajemy do masy. Z cytryn wyciskamy sok i również przekładamy do miseczki z ciastem. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera. 2. Foremkę do babki smarujemy masłem u wysypujemy mąką lub bułka tartą. Przelewamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika na 45-5- minut. Ja piekłam ją w piecyku elektrycznym. 3. Upieczone i ostudzone ciasto wyjmujemy z foremki 4. Cukier puder przesypujemy do miseczki. Dodajemy pół łyżeczki soku z cytryny i tyle samo wody. Dokładnie rozprowadzamy lukier. Polewamy nim naszą babeczkę. Można posypać ją również cukierkami, ale nie koniecznie. 5. Gotowe ciasto jest wilgotne i pachnące cytryną. Smacznego