Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Babka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna cytrynowa babka z lukrem

Babka cytrynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa
Foremkę babki posmarować masłem, posypać bułką tartą. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, wlać roztopioną, przestudzoną margarynę, dodać aromat i skórki. Dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu polukrować.
Babka cytrynowa
Etap 1