Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Babeczki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne babeczki czekoladowe z kawałkami mlecznej czekolady obsypane cukrem pudrem to ciekawa opcja na Wielkanoc.

Babeczki czekoladowe

Składniki:

Babeczki czekoladowe

suche:

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół tabliczki czekolady mlecznej

mokre:

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe
Kostecki czekolady  siekamy nożem na małe kawałki.

W jednej misce mieszamy mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną na małe kawałki czekoladę.

W drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajko. Następnie mieszamy wszystko razem. 

Ciasto nakładamy do przygotowanych foremek na babeczki.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.