Sposób przygotowania:
Babeczki podwójnie czekoladowe
Babeczki: Wszystkie rodzaje czekolady siekamy. Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i mieszamy z cukrem.
W drugiej misce mieszamy kwaśną śmietanę, mleko, jajka i olej. Następnie zawartość obu misek mieszamy i dodajemy posiekaną czekoladę.
Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy.
Krem: Czekoladę roztapiamy na parze i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i ostudzoną, ale płynną czekoladę i dokładnie miksujemy.
Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy posypką czekoladową. Smacznego :)
W drugiej misce mieszamy kwaśną śmietanę, mleko, jajka i olej. Następnie zawartość obu misek mieszamy i dodajemy posiekaną czekoladę.
Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy.
Krem: Czekoladę roztapiamy na parze i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i ostudzoną, ale płynną czekoladę i dokładnie miksujemy.
Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy posypką czekoladową. Smacznego :)
Magdalena88
niezły kąsek
misia5
dagita