sabinka186

sabinka186

Kuchcik
[Przepisów: 12]

Babeczki czekoladowe z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne babeczki czekoladowe.

Babeczki czekoladowe z bitą śmietaną

Składniki:

Babeczki czekoladowe z bitą śmietaną

 

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3/4 kostki masła
  • 5 łyżek mąki

 

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe z bitą śmietaną
Czekoladę rozpuść na parze. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło rozpuścić, przestudzić. Żółtka ubić z cukrem, dodać masło, przestudzoną lekko czekoladę, mąkę i pianę. Delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować tłuszczem. Wlać masę czekoladową. Piec około 15-30 minut w 170 stopniach. Wszystko zależy jakiej wielkości są foremki. Udekorować bitą śmietaną i owocami. Smacznego ;)

Tagi:

czekolada