Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowo ryżowe
Jajka wbić do miski i ubijać na wysokich obrotach około 30 sekund.
Nadal ubijając wsypać cukier i cukier waniliowy i ubić na puszystą masę.
Dodać olej i nadal miksować.
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać mąkę krupczatkę i wymieszać.
Zmniejszyć obroty miksera i wsypać mąkę, delikatnie wymieszać.
Czekoladę pokroić na kawałki i razem z ryżem dodać do masy.
Drewnianą łyżka lub szpatułką delikatnie wymieszać.
Formę do babeczek wysmarować olejem i wysypać mąką lub wyłożyć papilotkami.
Nakładać masę łyżką ( mi wyszło 12 porcji ).
Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25 -30 minut.
Po upieczeniu babeczki wystudzić.
Cukier puder wymieszać z sokiem cytrynowym i barwnikiem i posmarować nim babeczki.
Na koniec posypać kolorową posypką do ciast.
Nadal ubijając wsypać cukier i cukier waniliowy i ubić na puszystą masę.
Dodać olej i nadal miksować.
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać mąkę krupczatkę i wymieszać.
Zmniejszyć obroty miksera i wsypać mąkę, delikatnie wymieszać.
Czekoladę pokroić na kawałki i razem z ryżem dodać do masy.
Drewnianą łyżka lub szpatułką delikatnie wymieszać.
Formę do babeczek wysmarować olejem i wysypać mąką lub wyłożyć papilotkami.
Nakładać masę łyżką ( mi wyszło 12 porcji ).
Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25 -30 minut.
Po upieczeniu babeczki wystudzić.
Cukier puder wymieszać z sokiem cytrynowym i barwnikiem i posmarować nim babeczki.
Na koniec posypać kolorową posypką do ciast.
elzbieta8960
edytaha
Już daję do ulubionych i na pewno o nich nie zapomnę :)