eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babeczki Eli z jeżynami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam szybkie ciasto na babeczki, które upiekłam z jeżynami. Mam fajne foremki motylki wiec wnuki były zachwycone.

Babeczki Eli z jeżynami

Składniki:

Babeczki Eli z jeżynami

ciasto

owoce

dodatki

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki Eli z jeżynami

przygotowanie składników ciasta

Babeczki Eli z jeżynami
Margarynę wyjąć wcześniej z lodówki żeby zmiękła.

Margarynę wyjąć z lodówki, odpakować i zostawić żeby zmiękła.

przygotowanie składników ciasta cd

Babeczki Eli z jeżynami
Odważyć dwieście pięćdziesiąt gram cukru.

Odważyć 250 g cukru.

przygotowanie składników ciasta cd

Babeczki Eli z jeżynami
Odważyć dwieście pięćdziesiąt gram pszennej mąki.

Odważyć 250 g mąki pszennej.

przygotowanie składników ciasta cd

Babeczki Eli z jeżynami
Wybijane pojedynczo jajka przelewać do miski.

Do garnuszka wybić po jednym jajku i przelewać do miski.

przygotowanie składników ciasta cd

Babeczki Eli z jeżynami

Jeżyny opłukać,osuszyć i usunąć ogonki.

przygotowanie ciasta

Babeczki Eli z jeżynami

Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać do masy i dokładnie wymieszać.

Ciasto wyłożyć do foremek do 2/3 wysokości.

przygotowanie ciasta cd

Babeczki Eli z jeżynami

Do każdej foremki na ciasto wyłożyć po kilka jeżyn. Foremki z ciastem ułożyć na dużej blasze.

Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 ) i piec około 25 minut.

Po ostudzeniu babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego!