Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

babeczki full wypas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

babeczki powstały w wyniku "sprzątania" szafek kuchennych i lodówki, okazały się całkiem smaczne

babeczki full wypas

Składniki:

babeczki full wypas

 

  • 2 jabłka,
  • 250 g mąki,
  • 125 g brązowego cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 łyżeczki sody,
  • 1 jajko,
  • 80 ml oleju,
  • 250 ml jogurtu naturalnego,
  • garść rodzynek,
  • 2 garści płatków owsianych,
  • cynamon (ile kto lubi),
  • cukier puder do posypani

Sposób przygotowania:

babeczki full wypas
Jabłka myjemy obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę, rodzynki parzymy. Składniki suche i mokre mieszamy w dwóch różnych miskach, następnie wlewamy składniki mokre do suchych i ponownie mieszamy. Na końcu dodajemy rodzynki, płatki owsiane i jabłka i znowu mieszamy, następnie napełniamy otwory w formie do 3/4 wysokości i pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka (około 30 minut). Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem