szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki jabłkowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Babeczki jabłkowo - orzechowe z kremem serowym

Babeczki jabłkowo-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki jabłkowo-orzechowe

 

  • 200 g mąki tortowej
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 150 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 2 małe jabłka
  • Krem:
  • 200 g serka naturalnego homogenizowanego
  • łyżka cukru pudru
  • 1/2 op galaretki agrestowej
  • cukrowe kuleczki

Sposób przygotowania:

Babeczki jabłkowo-orzechowe
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Orzechy włoskie mielimy na proszek. Olej wymieszać z jajkiem i mlekiem. Resztę składników wymieszać w drugiej miseczce, dodać wymieszane skłądniki mokre. Wszystko wymieszać do połączenia składników i przekładać do papilotek. Babeczki piec ok 40 stopni w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy babeczki sa w piecu przygotowujemy krem. Serek mieszamy z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki goracej wody i studzimy. Wystudzoną galaretkę przelewamy do sera i dokłądnie mieszamy. Zostawiamy do całkowietego ostudzenia i stężenia. Kremem dekorujemy ostudzone babaeczki.
Babeczki jabłkowo-orzechowe
Potrzebne składniki to mąka jajko mleko orzechy i jablka
Babeczki jabłkowo-orzechowe
Jabłka obieramy i bardzo drobno kroimy w kosteczke
Babeczki jabłkowo-orzechowe
Mleko mieszamy z jakiem i olejem a nastepnie dodajemy do suchych skladnikow
Babeczki jabłkowo-orzechowe
Orzechy włoskie mielimy na proszek lub kupujemy zmielone