dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Babeczki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubione babeczki mojego synka.

Babeczki jogurtowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki jogurtowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki jogurtowe
Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrami. Do żółtek dodajemy jogurt i roztopiony, zimny tłuszcz i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Wylewamy porcje ciasta do foremek i pieczemy 20 - 25 min w 180 stopniach. Smacznego!
Babeczki jogurtowe
Białka ubijamy z dodatkiem soli na sztywną pianę.
Babeczki jogurtowe
Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą mieszamy.

Tagi:

jajko jajka