goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Muffinki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

To podstawowy, mój ulubiony przepis na muffinki. Zamiast kakao dodać można owoce/wanilię/cynamon/orzechy

Muffinki kakaowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki kakaowe

 

  • mleko 150 ml
  • jaja 2 sztuki
  • margaryna 80 dag
  • mąka 20 dag
  • cukier 10 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • kakao 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Muffinki kakaowe
Margarynę roztapiamy. Jajka rozkłócamy w mleku, łączymy z margaryną. W drugiej misce łączymy susze składniki: mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao. Mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy. Foremki na muffinki napełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Muffinki kakaowe
Margarynę roztapiamy. Jajka rozkłócamy w mleku, łączymy z margaryną
Muffinki kakaowe
W drugiej misce łączymy susze składniki: mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao
Muffinki kakaowe
Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy
Muffinki kakaowe
Foremki na muffinki napełniamy do 3/4 wysokości