Sposób przygotowania:
Babeczki karmelowe z brzoskwiniami
Krówki posiekaj. Brzoskwinie delikatnie , płytko natnij na krzyż. Włóż do wrzątku na minute. Wyjmij przelej zimną wodą, zdejmij skórkę . Owoce pokrój na połówki . Usuń pestki, miąższ pokrój w mała kostkę. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ucierając ,kolejno wbijaj po 1 jajku . Nadal ucierając dodawaj na przemian porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i po łyżce mleka . Do ciasta włóż posiekane brzoskwinie oraz krówki, starannie wymieszaj. Nasmaruj tłuszczem 6 foremek o poj 200ml .Do każdej włóż porcję ciasta i piecz 25 min w temp 175 st C. Ciepłe ciastka posmaruj konfiturą i posyp cukrem.
kwiatkibratki