sabina123

sabina123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Babeczki karmelowe z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki karmelowe z brzoskwiniami

Babeczki karmelowe z brzoskwiniami

Składniki:

Babeczki karmelowe z brzoskwiniami

 

  • 10 dag krówek karmelowych
  • 4 małe brzoskwinie
  • 20dag masła
  • 10dag brązowego cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 4 jaja
  • 30dag mąki
  • torebka proszku do pieczenia
  • 5łyżek mleka
  • 2łyżki konfitury brzoskwiniowej
  • brązowy cukier do posypania
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Babeczki karmelowe z brzoskwiniami
Krówki posiekaj. Brzoskwinie delikatnie , płytko natnij na krzyż. Włóż do wrzątku na minute. Wyjmij przelej zimną wodą, zdejmij skórkę . Owoce pokrój na połówki . Usuń pestki, miąższ pokrój w mała kostkę. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ucierając ,kolejno wbijaj po 1 jajku . Nadal ucierając dodawaj na przemian porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i po łyżce mleka . Do ciasta włóż posiekane brzoskwinie oraz krówki, starannie wymieszaj. Nasmaruj tłuszczem 6 foremek o poj 200ml .Do każdej włóż porcję ciasta i piecz 25 min w temp 175 st C. Ciepłe ciastka posmaruj konfiturą i posyp cukrem.