golonka

golonka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Babeczki kruche z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne babeczki na deser lub urodziny dziecka. Można je dowolnie stroić i nadziewać.

Babeczki kruche z kremem

Składniki:

Babeczki kruche z kremem

 

  • 25 dag mąki
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • aromat waniliowy
  • krem budyniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki kruche z kremem
Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajko, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Rozwałkować ciesto na grubość 1/2 cm. i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jasnozłoty kolor przez 45 min w temp 180 stopni. Delikatnie wyjąć z foremek i ostudzić. Zimne napełnić kremem lub owocami.

Tagi:

jajko jajka