Sposób przygotowania:
Babeczki kruche z pomarańczą
Przygotowanie;
Przygotować i upiec babeczki wg przepisu " babeczki kruche".
Przyrządzić krem:
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem,dodać żółtka i jajko,stale mieszając,aby nie wytworzyły się grudki.Zagotować wino i gorące wlać do masy,stale mieszając.Po wlaniu wina ogrzewać masę aż do zagotowania,ciągle mieszając.
Odstawić z ognia,dodać otartą skórkę z pomarańczy i sok z cytryny,wymieszać.Pomarańcze opłukać,sparzyć,osuszyć,otrzeć z nich skórkę,obrać i podzielić na cząstki.Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem kremem i przybrać cząstką pomarańczy.
Przygotować i upiec babeczki wg przepisu " babeczki kruche".
Przyrządzić krem:
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem,dodać żółtka i jajko,stale mieszając,aby nie wytworzyły się grudki.Zagotować wino i gorące wlać do masy,stale mieszając.Po wlaniu wina ogrzewać masę aż do zagotowania,ciągle mieszając.
Odstawić z ognia,dodać otartą skórkę z pomarańczy i sok z cytryny,wymieszać.Pomarańcze opłukać,sparzyć,osuszyć,otrzeć z nich skórkę,obrać i podzielić na cząstki.Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem kremem i przybrać cząstką pomarańczy.