Sposób przygotowania:
Babeczki kukurydziane 2
Nadzienie: Kaszę kukurydzianą gotujemy we wrzącej wodzie na gęsto. Energicznie mieszamy i dosypujemy cukier. Budyń wsypuję do mleka - mieszam. Dodaję do ugotowanej i gotowej już kaszy i całość energicznie mieszam. Lekko studzę. W tym czasie robię ciasto. W misce mieszam mąkę kukurydzianą, zwykłą, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, Dodaję maślankę, jajko i olej i całość mieszam. Wlewam do papierowych papilotek na 1/3 wysokości. Następnie kładę łyżeczkę kaszy i kładę kolejną porcję ciasta. Piekę ok 25-30 minut w temp 180C. Babeczki wyjdą nieco suche ale taki ich urok. My zajadamy się nimi np z dżemem truskawkowym na śniadanie. Słodząc kaszę można ją smakować i dosłodzić wg upodobania bardziej lub mniej.
Netka