monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie, proste i tanie danie a jakie efektowne:), z pewnością sprawdzi się na zwykły obiad ale i także na odświętny stół, polecam:)

Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami

 

  • Składniki na 1 porcję:
  • 200 g mięsa mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 4-5 liści bazylii
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • Sól,pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki przyprawy do pizzy
  • 2 pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami
Do miski przełożyć mięso. Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach. Bazylię umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Przełożyć do miski z mięsem. Dodać czosnek, przyprawy oraz otręby. Dobrze wymieszać masę mięsną. Pieczarki obrać i pozbawić nóżki. Do silikonowych foremek do babeczek nałożyć porcję masy mięsnej i wylepić nią dno foremki. Na masę mięsna nałożyć pieczarkę i uzupełnić foremkę masą mięsną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30 minut. Smacznego!
Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami
wszystkie składniki masy mięsnej dobrze wymieszać
Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami
dno foremki wylożyć mięsem dać pieczarkę i znów mięso