Sposób przygotowania:
Babeczki mięsne z jajkiem
MASA MIĘSNA Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, posiekać. Do miski włożyć mięso mielone, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masą mięsną. Jajka dwie sztuki ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w grubsze plastry. Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem, wyłożyć masą mięsną połowę foremki, nałożyć na masę plaster jajka, przykryć jajko masą, dobrze docisnąć rękoma. Babeczkę odwrócić, masa mięsna dobrze odejdzie z foremki, obtoczyć je w bułce tartej, włożyć z powrotem do foremki, docisnąć i wyłożyć babeczki na talerze. Wkładać babeczki na głęboki tłuszcz, smażyć na złoty kolor.