anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Babeczki nadziewane sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Upieczone wcześniej i zamknięte w szczelnym pojemniku babeczki, możemy przechowywać nawet kilka dni. Nadziewamy tuż przed podaniem.

Babeczki nadziewane sałatką

Składniki:

Babeczki nadziewane sałatką

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki nadziewane sałatką
CIASTO: mąkę, masło, żółtka i szczyptę soli posiekaj nożem na stolnicy, a następnie szybko zagnieć ciasto rękami. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Foremki wysmarowane masłem wylep ciastem i wstaw je do nagrzanego do 180*C piekarnika i piecz 15 minut. SAŁATKA: szynkę, jajka i ogórki pokrój w drobną kostkę i wymieszaj. Majonez połącz z jogurtem i przyprawami, dodaj do pokrojonych warzyw i delikatnie wymieszaj. Wystudzone babeczki napełnij sałatką i udekoruj orzechami włoskimi, pokrojonymi na ćwiartki. Babeczki posyp rzeżuchą.