SUPERPRZEPIS

Czekoladowe babeczki z kremem

  • misia14
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Czekoladowe babeczki z kremem Więcej zdjęć (5)

Czekoladowe babeczki z kremem czyli czekoladowe cup cake doskonałe do kawy i herbaty ...

Składniki:

Czekoladowe babeczki z kremem

 

 

 

  • KREM:
  • 250 g margaryny
  • 6 płaskich łyżek cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 g serka śmietankowego

 

  • PONADTO:
  • Posypki dekoracyjne kolorowe (groszki, serduszka itp.)
  • Papilotki (ok. 35 sztuk)

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe babeczki z kremem
CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę, dodać powidła ciągle ucierając. Ucierając masę wlewamy mleko. Mąkę wymieszać z kakao i sodą, przesiać do utartej masy i wyrobić mikserem całość na jednolitą masę. Papilotki rozkładamy na blasze do muffinek lub wkładamy do silikonowych foremek i napełniamy do połowy ciastem. Otrzymujemy w zależności od wielkości ok. 34 babeczki. Pieczemy ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem) w temperaturze 180-190 stopni. Babeczki odstawiamy do wystudzenia.
KREM:
Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy stopniowo dodajemy serek ciągle ucierając.
W babeczkach robimy dziurki (specjalna wykrawaczką lub łyżeczką). Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i najpierw napełniamy dziurki a potem zdobimy wierzch babeczek kremem. Na krem dajemy drobne ozdoby groszki, serduszka, motylki lub zdobimy wg własnej fantazji.
SMACZNEGO!
Czekoladowe babeczki z kremem
do utartej masy przesiewamy mąkę z kakao i sodą, mieszamy całość...
Czekoladowe babeczki z kremem
papilotki wkładamy do foremek i napełniamy je ciastem do połowy wysokości...
Czekoladowe babeczki z kremem
margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i stopniowo dodajemy serek...
Czekoladowe babeczki z kremem
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i najpierw wypełniamy dziury w babeczkach a potem ozdabiamy kremem wierzch babeczek