Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki z kremem
CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę, dodać powidła ciągle ucierając. Ucierając masę wlewamy mleko. Mąkę wymieszać z kakao i sodą, przesiać do utartej masy i wyrobić mikserem całość na jednolitą masę. Papilotki rozkładamy na blasze do muffinek lub wkładamy do silikonowych foremek i napełniamy do połowy ciastem. Otrzymujemy w zależności od wielkości ok. 34 babeczki. Pieczemy ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem) w temperaturze 180-190 stopni. Babeczki odstawiamy do wystudzenia.
KREM:
Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy stopniowo dodajemy serek ciągle ucierając.
W babeczkach robimy dziurki (specjalna wykrawaczką lub łyżeczką). Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i najpierw napełniamy dziurki a potem zdobimy wierzch babeczek kremem. Na krem dajemy drobne ozdoby groszki, serduszka, motylki lub zdobimy wg własnej fantazji.
SMACZNEGO!
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę, dodać powidła ciągle ucierając. Ucierając masę wlewamy mleko. Mąkę wymieszać z kakao i sodą, przesiać do utartej masy i wyrobić mikserem całość na jednolitą masę. Papilotki rozkładamy na blasze do muffinek lub wkładamy do silikonowych foremek i napełniamy do połowy ciastem. Otrzymujemy w zależności od wielkości ok. 34 babeczki. Pieczemy ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem) w temperaturze 180-190 stopni. Babeczki odstawiamy do wystudzenia.
KREM:
Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy stopniowo dodajemy serek ciągle ucierając.
W babeczkach robimy dziurki (specjalna wykrawaczką lub łyżeczką). Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i najpierw napełniamy dziurki a potem zdobimy wierzch babeczek kremem. Na krem dajemy drobne ozdoby groszki, serduszka, motylki lub zdobimy wg własnej fantazji.
SMACZNEGO!