zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki orzechowo migdałowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

babeczki na szybko z nutą orzechów i migdałów

Babeczki orzechowo migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki orzechowo migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki orzechowo migdałowe
Przygotować dwie miski, do jednej wsypać suche składniki a w drugiej umieścić mokre składniki i lekko wymieszać. Osobno przemieszać suche i mokre a potem do płynnych wsypać suche i wymieszać widelcem. Ciasto nakładać do foremek włożonych w otwory formy do muffinek. Babeczki piec 30 minut w temperaturze 160 stopni. Upieczone wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.
Babeczki orzechowo migdałowe
przygotwać suche składniki w jednej misce
Babeczki orzechowo migdałowe
potem przygotowac mokre składniki w drugiej misce
Babeczki orzechowo migdałowe
potem do mokrych składników wsypac suche i wymieszać
Babeczki orzechowo migdałowe
ciastem napełnić foremki i upiec babeczki

Tagi:

jajko tarta jajka