Sposób przygotowania:
Babeczki piaskowe pod cynamonowym pudrem1.
Przygotowałam jajka wiejskie, które wbiłam do miski. Do jajek dosypałam cukier, a następnie wszystko zmiksowałam.
2.
Do zmiksowanej do białości masy dosypałam dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. Ponownie wszystko razem zmiksowałam.
3.
Teraz przygotowałam łyżeczkę ekstraktu waniliowego, który wlałam do zmiksowanej masy. Dalej wszystko zmiksowałam.
4.
W rondelku roztopiłam masło, a następnie chłodne wlałam do zmiksowanej masy. Ponownie zmiksowałam.
5.
Przygotowałam małe foremki silikonowe, do których włożyłam papilotki, a następnie napełniłam je ciastem do 2/3 wysokości.
6.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 170 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wsadziłam babeczki do upieczenia na czas około 20 minut.
7.
Teraz w osobnej miseczce wymieszałam cukier puder ze zmielonym cynamonem.
8.
Ostudzone babeczki posypałam cynamonowym cukrem. Smacznego !