Sposób przygotowania:
Piaskowe babeczki z nutą piernikową
Jajko ubić z cukrem - żeby było szybciej używam trzepaczki. Wlać olej - wymieszać. Dolać mleko - wymieszać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać na gładką masę. Papilotki lub foremki do babeczek wysmarować delikatnie olejem Ciasto nalać do połowy. Czekoladę połamać na tafelki i kłaść po jednym do każdej foremki. Banana umyć, obrać i pokroić w plasterki - po jednym plasterku położyć obok czekolady. Zalać ciastem. Piekarnik rozgrzać do 170st i piec przez 17 minut.
![Piaskowe babeczki z nutą piernikową Piaskowe babeczki z nutą piernikową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piaskowe-babeczki-z-nuta-piernikowa-153739.jpg)
![Piaskowe babeczki z nutą piernikową Piaskowe babeczki z nutą piernikową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piaskowe-babeczki-z-nuta-piernikowa-153740.jpg)
![Piaskowe babeczki z nutą piernikową Piaskowe babeczki z nutą piernikową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piaskowe-babeczki-z-nuta-piernikowa-153741.jpg)
![Piaskowe babeczki z nutą piernikową Piaskowe babeczki z nutą piernikową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piaskowe-babeczki-z-nuta-piernikowa-153742.jpg)