Sposób przygotowania:
Babeczki po francusku z owocami
Ciasto rozwinąć na płasko i foremką do tartaletki wyciąć 6 kółek lub więcej w zależności jak duże są foremki do tartaletki. Każdą foremkę nasmarować delikatnie masłem i wylepić krążkiem ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 13-15 minut. Wyjąć z piekarnika,ostudzić i wyjąć z foremek. Do miski przełożyć mascarpone,dodać 3 łyżeczki cukru oraz połowę proszku masy serowej. Dobrze wymieszać za pomocą miksera. Do drugiej miski wlać śmietanę dodać cukier i zagęstniki i ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać proszek masy śmietanowej i delikatnie mikserem wymieszać. Następnie śmietanę wymieszać z serkiem. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na każdym ciastku krem. Ułożyć po plasterku kiwi i połówki winogrona i czereśni pozbawionych pestek. Dodać pokrojone kawałki nektarynki. Gdy zostanie krem wycisnąć go na biszkopty i ułożyć połówki winogrona. Na 15-30 minut odstawić do lodówki. Smacznego!
zbysiowa
Ela Dz
Francuskie jest moim zdaniem...wybawieniem na niemoc kulinarną. Kilka dodatków i można tworzyć cudeńka...tak jak te tutaj.:)
monikaT83
gosia56
monikaT83