Sposób przygotowania:
Mięsne babeczki ze śliwką i pistacjami
Mięso przełożyć do miski. Dodać prażoną cebulkę. Czosnek obrać i zetrzeć na małych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Paprykę umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Następnie także zetrzeć na małych oczkach. Doprawić solą,świeżo mielonym pieprzem oraz czubrycą. Wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać.
Śliwki umyć,osuszyć i odpestkować. Każdą połówkę przekroić jeszcze na pół. Pistacje obrać ze skorupki. Do silikonowej foremki na muffinki wyłożyć czubatą łyżkę masy mięsnej i lekko nią wylepić foremkę. Wcisnąć w mięso po 2 ćwiartki śliwki i 3-4 pistacje. Na górę położyć kolejną łyżkę mięsa i dobrze zlepić obie warstwy aby nie rozpadły się podczas pieczenia.Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięsne babeczki. Piec około 20 -25 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!
Śliwki umyć,osuszyć i odpestkować. Każdą połówkę przekroić jeszcze na pół. Pistacje obrać ze skorupki. Do silikonowej foremki na muffinki wyłożyć czubatą łyżkę masy mięsnej i lekko nią wylepić foremkę. Wcisnąć w mięso po 2 ćwiartki śliwki i 3-4 pistacje. Na górę położyć kolejną łyżkę mięsa i dobrze zlepić obie warstwy aby nie rozpadły się podczas pieczenia.Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięsne babeczki. Piec około 20 -25 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!
darmiona
reanja
reanja
wycięło mi część wypowiedzi :) miało być :suszonych śliwek nie lubię:)
monikaT83
kołczu