Sposób przygotowania:
Babeczki ryżowe na słodko.
Woreczki z ryżem białym kłaść na wrzątek i gotować z ok.15 min.
aż spęcznieje.Wtedy wyjąć na talerz widelcem i rozciąć woreczek
,a ryż przełożyć do średnich kubeczków 6-8 sztuk i odstawić.Do rondla z mlekiem wsypać budynie z opakowań i rozmieszać dokładnie na zmniejszonym ogniu,potem zestawić i ostudzić.Kubeczki z ryżem obrócić do góry dnem na półmisku ,zdjąć je i polewać każdą babeczkę ryżową masą budyniową,tak,by zakryć całą ich powierzchnię.Odstawić,aż zastygnie.Następnie posypać babeczki rodzynkami lub najlepiej wiórkami kokosowymi.Podawać na podwieczorek.
aż spęcznieje.Wtedy wyjąć na talerz widelcem i rozciąć woreczek
,a ryż przełożyć do średnich kubeczków 6-8 sztuk i odstawić.Do rondla z mlekiem wsypać budynie z opakowań i rozmieszać dokładnie na zmniejszonym ogniu,potem zestawić i ostudzić.Kubeczki z ryżem obrócić do góry dnem na półmisku ,zdjąć je i polewać każdą babeczkę ryżową masą budyniową,tak,by zakryć całą ich powierzchnię.Odstawić,aż zastygnie.Następnie posypać babeczki rodzynkami lub najlepiej wiórkami kokosowymi.Podawać na podwieczorek.