Sposób przygotowania:
Babeczki serniczki
Najpierw zagniatamy kruche ciasto: Dwie szklanki mąki przesypujemy na stolnicę, Dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę, wbijamy jedno jajo całe, dodajemy 5 łyżek mleka, 2 łyżki oleju, wysypujemy cukier i siekamy wszystkie składniki ze sobą nożem - tak aby były jak najmniejsze kawałki margaryny. Następnie zagniatamy ciasto rękoma. Odkładamy do lodówki. Teraz zajmijmy się nadzieniem serowym :) Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy - cały czas miksując. Następny krok to dodanie śmietany. Cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany aż składniki połączą się. Później wsypujemy budyń waniliowy i mieszamy . Wyjmujemy ciasto z lodówki. Wylepiamy nim nasze babeczki, po czym nakładamy po czubatej łyżce nadzienia serowego . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Nasze serniczki pieczemy przez 20-25 minut. Po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem, bądź jak kto woli polewamy polewą czekoladową ;) Smacznego