Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babeczki sernikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjny sernik w mikro wydaniu.

Babeczki sernikowe

Składniki:

Babeczki sernikowe

 

  • 120 g pokruszonych ciastek Digestive lub herbatników
  • 60 g masła
  • 800 g twarogu (używałam President)
  • 3 jajka
  • 125 g cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Babeczki sernikowe
Masło rozpuścić i ostudzić. Ciastka rozdrobnić i wymieszać z roztopionym masłem. Formę do muffinek wyłożyć papilotami lub używać samych papilotek. Do każdej włożyć i docisnąć pokruszone ciastka twożac dno. Twaróg, jajka i cukier dokładnie wymieszać. Do całych papilotek nałożyć masę serową. Piec 25-30 min. w 160 st. C