Sposób przygotowania:
Babeczki serowo-pomarańczowe
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać przemielony lub zmiksowany ser twarogowy, ubite jak na biszkopt jajko, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Ser twarogowy zmiksować lub przemielić w maszynce. Masło z cukrem pudrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę, dodać ser, skórkę pomarańczową, rodzynki, aromat, mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić foremki, włożyć ser i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut.
Netka