Sposób przygotowania:
Babeczki śmiętankowe
Bardzo prosty sposób dla każdego by upiec pyszne babeczkiwystarczy tylko z mąki , margaryny 100 g cukru pudru i 2 zółtek zagnieść kruche ciasto ,przykryć lub zawinąć w folie spożywczą i wstawić na około 30 min do lodówki. potem ochłodzone ciasto rozwałkować ,przenieś na wałku i położyć na posmarowane foremki margaryną ,docisnąć ciasto (dłonią) potem przecisnąć wałkiem i odciąć nadmiar ciasta , skrawki wykorzystujemy ponownie i tak samo robimy . zagotować mleko z cukrem waniliowym utrzeć 3 żółtka z 50 g cukrem pudrem dodać mąkę kartoflaną i wymieszać do zółtek wlewać gorące mleko ciągle mieszając ubijać krem na parze aż zgęstniejepotem wystarczy krem ostudzić i nałożyć do babeczek,przykryć krążkami ciasta zlepić brzegi i nakłuć górę np. widelcem. no i pozostaję nam piec w temp.200 C przez około 20-25 minut na jasnozłotawy kolor i gdy będą już gotowe posypujemy górę cukrem pudrem i wystarczy sobie zjeść ;) oczywiście ostudzone