Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkamiETAP 1:
Piekarnik nagrzej do 160 stopni, przygotuj tortownicę o średnicy 18 cm, dno oraz boki wyłóż papierem do pieczenia. Przygotuj spód do sernika.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i jajkiem, dodaj mąkę orkiszową,orzechy i proszek do pieczenia.
Miksuj do połączenia składników. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy,wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30 minut do suchego patyczka. Gotowe ciasto wystudź, przełóż na paterę, zamknij wokół niego obręcz.
Truskawki wypłucz, odszypułkuj, podziel na połówki, ułóż na orzechowym spodzie.
Przygotuj masę serową. Żelatynę rozpuść w 3-4 łyżkach wrzątku, delikatnie przestudź.
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, a następnie dodawaj do niej porcjami serek homogenizowany i delikatnie mieszaj.
Do gotowej masy wlej wystudzoną żelatynę, energicznie wymieszaj masę ręczną trzepaczką.
Masę wyłóż na truskawki, wyrównaj wierzch. Ciasto schładzaj przez co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie możesz kroić sernik.