babcia tetala

babcia tetala

Kucharz
[Przepisów: 4]

Babeczki tetalichy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka zarówno dla dzieci i dorosłych, idealne dla rodzinnych wypieków

Babeczki tetalichy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki tetalichy

 

  • 1 słoiczek dżem truskawkowy,
  • do foremek margaryna,
  • 1 sztuka ciasto na babeczki,
  • do smaku rodzynki

 

  • 125 gram margaryna,
  • 1/2 szklanki cukier puder,
  • 2 szklanki mąka pszenna,
  • 2 sztuki jajko kurze,
  • 1,5 opakowania cukier waniliowy,
  • kilka kropel aromatu aromat waniliowy,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babeczki tetalichy
Mąkę przesiewamy na stolnicę bądź miskę, następnie wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, posiekaną margarynę, proszek do pieczenia, jak i cukier waniliowy , na koniec dodajemy kilka kropel cukru waniliowego, wszystko ze sobą zagniatamy. Później ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.po ok 30 minutach wyjmujemy ciasto, robimy kulki i wykładamy do foremek wysmarowanych np. margaryną, olejem. Rozporowadzamy ciasto po całej foremce. po tym okresie następnie rozgrzewamy piekarnik i pieczemy babeczki w temp ok 190 stopni. Gdy babeczki będa gotowe wyjmujemy je, odwracamy i w ten sposób babeczki oddzielają się od foremki. babeczki wypełniamy dżemem jabłkowym czy innym, wedle naszych smaków, czy przesmażonymi jabłkami i posypujemy rodzynkami.Możemy ozdobić czymś jeszcze, dzieciaki się zajadają.
Babeczki tetalichy
mąkę przesiewamy na stolnicę bądź miskę, następnie wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, posiekaną margarynę, proszek do pieczenia, jak i cukier waniliowy , na koniec dodajemy kilka kropel cukru waniliowego, wszystko ze sobą zagniatamy. Pozniej ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.po ok 30 min
Babeczki tetalichy
po tym okresie następnie rozgrzewamy piekarnik i pieczemy babeczki w temp ok 190 stopni. Gdy babeczki będa gotowe wyjmujemy je, odwracamy i w ten sposób babeczki oddzielają się od foremki.